Bandet

Temptation Jazz Band bildades 1995 och lyckades på kort tid fånga intresset hos den klassiska jazzens anhängare

Följden har blivit ett stort antal framträdanden vid jazzfestivaler i Sverige såsom i Linköping, Askersund, Göteborg, Sandviken och Kristianstad/Åhus samt arenor som Mosebacke och Stampen i Stockholm, Jazzens Museum i Strömsholm och jazzklubbar på olika håll i landet. Otaliga kyrkokonserter, ibland med körer, har blivit ett kännetecken för bandet. Bandet har också turnerat utomlands - från den amerikanska västkusten via New Orleans och England till Finland och Österrike.


Björn

Bandets pianist och presentatör

Debuterade som pianist 1948 i hemstaden Motala. Hade egen kvintett under studietiden i Uppsala på 50-talet och har under åren spelat med bland andra Gunnar Hoffsten, Putte Wickman och Svante Thuresson. Spelar numera även med Rydskogen Joy Makers och Team Music.


Ove

Vår nygamla batterist som återkom till bandet sommaren 2009

Har spelat i olika rockband i Linköping sedan 1982. Mitt första försök att spela jazz i organiserad form var med Tishomingo Jazz Band i början av 90-talet. Har spelat med bland annat Pi-jazz och fortsatt med allt från mera jazz till rock och pop, samt kör-komp och barnmusikal i Kärna församling.


Peter

Trombonist och sångare

Uppväxt i Stockholm och under 1960-67 aktiv i olika jazz-grupper i västra Stockholm, där tradjazzen frodades och var en del av ungdomskulturen. Jag sjöng också i kör, vilket jag även fortsatt med parallellt med trombonspelandet. Efter gymnasiet lade jag trombonen på hyllan ända fram till 90-talet. Så småningom hamnade jag i Linköping där jag var med och startade Temptation Jazz Band 1995. Sedan några år tillbaka spelar jag också i Red Hot Jazz Band och är fortfarande aktiv sångare i Domkyrkans kammarkör.


Ralph

Spelar trumpet i bandet sedan början av 2002

Började min musikerbana som militärmusiker vid 14 års ålder. Har spelat framför allt i storband, till exempel Jean Josefssons i Borås, Seymor Österwalls, Leif Kronlunds och Rolf Lindells i Stockholm, samt en sommar med Malte Johnssons på Liseberg.


Lasse

Klarinettist och sopran-saxofonist i bandet sedan 2002

Musikaliskt skolad och har sysslat med musik på heltid under lång tid. Spelade tidigare med Jazzt 7 i Åtvidaberg.


Ulf

Spelar gitarr, banjo och fiol i bandet sedan 2008

Har spelat framförallt fiol och gitarr mer eller mindre intensivt sedan tidiga ungdomsår. Gitarren har funnits tillsammans med vänner och bekanta och fiolen har låtit i diverse barock-ensemblar i Linköping. Senare började jag spela jazzgitarr i Just-Seven från Åtvidaberg. I TJB har jag också tagit med fiolen, nu med lite blåare toner än tidigare.


Karin

Vokalissa i bandet sedan 2009

Jag framträdde för första gången som 5-åring i Barnens Brevlåda för Farbror Sven. Har sedan dess haft sången som en stor hobby. Sjöng i ett dansband som spelade runt om i Östergötland på 70-talet. Var medlem i kören Ad Libitum under många år och sjunger numera i kören Vox Calluna.


Johnny

Bandets basist sedan sommaren 2014

Kommer från Tidaholm och började spela bas redan i slutet av 50-talet när mainstream-jazzen var dansmusik! Är Linköpingsbo och f.d. Saabare sen slutet av 60-talet. Ordinarie basist i sång- och musikgruppen TOMBOLA och i Lenas trio. Har tidigare spelat i Saab Musikkår, Pi-Jazz, Sax Appeal, Arne Hardes storband och ANNAs trio m.fl.