Bandet

Temptation Jazz Band bildades 1995 och lyckades på kort tid fånga intresset hos den klassiska jazzens anhängare

Följden har blivit ett stort antal framträdanden vid jazzfestivaler i Sverige såsom i Linköping, Askersund, Göteborg, Sandviken och Kristianstad/Åhus samt arenor som Mosebacke och Stampen i Stockholm, Jazzens Museum i Strömsholm och jazzklubbar på olika håll i landet. Otaliga kyrkokonserter, ibland med körer, har blivit ett kännetecken för bandet. Bandet har också turnerat utomlands - från den amerikanska västkusten via New Orleans och England till Finland och Österrike.


Bosse

Bandets pianist

Smålänning från Vimmerby som sedan 1970 bor i Linköping. Jazzintresserad från ungdomen. Först vid 60-årsåldern börjat utöva pianospel i flertalet harmonier och tonarter. Medlem i Temptation från januari 2022. Spelar också sedan något tiotal år i Bergstens 9:a och några mindre lokala jazzband i Linköping.


Ove

Vår nygamle batterist som återkom till bandet sommaren 2009

Har spelat i olika rockband i Linköping sedan 1982. Mitt första försök att spela jazz i organiserad form var med Tishomingo Jazz Band i början av 90-talet. Har spelat med bland annat Pi-jazz och fortsatt med allt från mera jazz till rock och pop, samt kör-komp och barnmusikal i Kärna församling.


Lasse

Klarinettist och sopran-saxofonist i bandet sedan 2002

Musikaliskt skolad och har sysslat med musik på heltid under lång tid. Spelade tidigare med Jazzt 7 i Åtvidaberg.


Ulf

Spelar gitarr, banjo och fiol i bandet sedan 2008

Har spelat framförallt fiol och gitarr mer eller mindre intensivt sedan tidiga ungdomsår. Gitarren har funnits tillsammans med vänner och bekanta och fiolen har låtit i diverse barock-ensemblar i Linköping. Senare började jag spela jazzgitarr i Just-Seven från Åtvidaberg. I TJB har jag också tagit med fiolen, nu med lite blåare toner än tidigare.


Karin

Vokalissa i bandet sedan 2009

Jag framträdde för första gången som 5-åring i Barnens Brevlåda för Farbror Sven. Har sedan dess haft sången som en stor hobby. Sjöng i ett dansband som spelade runt om i Östergötland på 70-talet. Var medlem i kören Ad Libitum under många år och sjunger numera i kören Vox Calluna och gruppen Delight.


Johnny

Bandets basist sedan sommaren 2014

Kommer från Tidaholm och började spela bas redan i slutet av 50-talet när mainstream-jazzen var dansmusik! Är Linköpingsbo och f.d. Saabare sen slutet av 60-talet. Ordinarie basist i sång- och musikgruppen TOMBOLA och i Lenas trio. Har tidigare spelat i Saab Musikkår, Pi-Jazz, Sax Appeal, Arne Hardes storband och ANNAs trio m.fl.


Niklas

Spelar trumpet i bandet sedan april 2022

Yngre bror till Gustav. (Mer information på väg)


Gustav

Spelar trombon i bandet sedan mitten av 2019

Kommer från Uppsala och började spela trombon som 9-åring i kommunala musikskolan. Överexponering av Fletcher Henderson och Duke Ellington redan i vaggan ledde till att just 20- och 30-talsjazz blev den föredragna spelstilen då trombonkarriären tog fart ordentligt under tidigt 10-tal (2010). Har spelat med musiker som t.ex Björn Liljeblad, Ove och Lasse.